zaterdag 10 augustus 2024

Goede tijd


Een tijdje geleden tipte Peter mij een liedje. Nou is dit op zich niet zo bijzonder, wij raden elkaar wel vaker films, series, artikelen, docu’s en zeker ook muziek aan. Muziek van nieuwe artiesten maar ook van artiesten die wij al (veel) langer kennen. Nieuwe albums en nummers (of oude die tot dusver aan onze aandacht ontsnapt waren) en nieuwe covers van oude songs, sommige nog beter dan de originele.
Nee, het bijzondere was dat hij (als op en top "muziekman") deze keer mij niet het nummer liet horen of een filmpje ervan op YouTube toonde maar de tekst gaf. Uitgeprint en met een aandachtstreep bij een bepaald stukje.
Ik snapte al snel waarom dat was.
 
Veel liedjes gaan over de liefde. Hoe het begon, hoe het eindigde, hoe die niet beantwoord werd, hoe het ooit was, hoe mooi het voelde of juist hoe wanhopig. Het is natuurlijk ook een zeer veelzijdig onderwerp.
Het liedje dat Peter mij gaf gaat ook over liefde maar heeft toch weer een, in mijn en ook zijn ogen, unieke invalshoek. Het gaat over een relatie die de tand des tijds heeft doorstaan, die met de jaren alleen maar dieper is geworden. Ondanks ieders eigenaardigheden. Op sommige punten zelfs dankzij ieders eigenaardigheden. Eigenaardigheden die misschien ooit irriteerden maar nu juist vertederen.
 
I like it when you turn the radio on
You still get worked up to your favorite song
Even when you sing the wrong words
 
Het geeft een andere betekenis aan goede oude tijd.
Goede, oude tijd. Geen oude tijd die ooit goed was. Geen goede tijd die in het verleden ligt en daarom oud is. Maar tijd die ondanks dat-ie al oud is nog steeds heel goed voelt. Zelfs nog beter dan toen. Ondanks, daarom, dankzij.
Still the good old days, de goede oude tijd die er nog steeds is. Waar nog steeds van genoten wordt.

We’ve come a long, long way
But these still are the good old days 

Vandaag, zaterdag de tiende, is het onze zesenveertigste trouwdag. Volgend jaar, februari de zevenentwintigste, zijn we een halve eeuw samen. Dat zijn heel veel dagen. Heel veel samen-dagen.

One thing I can count on
I never get bored

Ik ben een heel gelukkige lucky one dat ik ons in dit liedje zo kan herkennen. Dat Peter ons in dat liedje herkent, dat hij van al die rake woorden juist dat ene stukje met een dikke streep benadrukte.

We just keep moving along


De volledige tekst:





Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...