zaterdag 19 november 2022

Ons vastgoedavontuur


Het is niet iets wat je op een achterafmiddag besluit. We hebben er, zonder overdrijven, zeker een paar jaar overgedaan. We zijn van als-we-nou-eens naar goed idee, van voorzichtigjes rondkijken en schrikken van prijzen naar toch-maar-niet gegaan. Toen was het even van de baan maar een jaar later begon het weer te kriebelen: het is wel leuk... Weer een oriëntatieronde, (toch) weer schrikken van prijzen, weer twijfel of het, hoewel erg aantrekkelijk, wel iets voor ons is... 

 

Ik heb het over de aankoop van een huis. Van meerdere panden om precies te zijn, want ja, wat is nou één huis als je besluit om te investeren in onroerend goed. Het is absoluut niet zo dat ik de vastgoedmarkt erg in de gaten houd maar de winstgevende activiteiten van die ene prins met een grote bril zijn niet aan mij voorbijgegaan. Bovendien is het toch echt een “pensionado-dingetje”. 

We wilden het wel wat anders aanpakken; niet iets in Spanje, geen achterstallig onderhoud, goede isolatie, iets karakteristieks, duurzaam en (natuurlijk) klimaatverantwoord. 

Dat laatste zou een probleem kunnen worden aangezien wij in een Natura2000-gebied wonen. Heel mooi natuurlijk maar bouwen gaat dan wel met de nodige rompslomp aan formulieren, wetgevingen, vergunningen, bestemmingsplannen, enzovoort, enzovoort gepaard.  

Dan toch maar iets in de bestaande bouw? CO2-compensatie door bomen aan te planten? 

 

We deden weer het een en ander aan research, zeer grondige research, kochten alvast genoeg bomen voor een klein bos en begaven ons vervolgens (vanwege dat karakteristieke dus) op het pad van monumenten. Verdwáálden op het pad van monumenten om precies te zijn, want o, al die voorwaarden! Het enige (naast, weer, dat karakteristieke) aantrekkelijke van een of meerdere (nooit klein denken, hè!) monumenten is de mogelijkheid tot het aanvragen van subsidies en leningen. Er zijn namelijk fondsen voor onderhoud, restauratie en ook aankoop.

En dat brengt mij op de financiering van onze, toch wat gedurfde, plannen. 

 

Het kostte Peter heel wat uurtjes met Excelbestanden, het heen en weer schuiven van potjes met spaar- en feestdagengeld en geen of toch maar wèl een hypotheek maar hij heeft het voor elkaar gekregen. Natuurlijk! (Dit voor degenen die zijn creativiteit, eh, ik bedoel kwaliteiten op het gebied van financiën kennen.) 

Nu zijn we eruit! 

De kogel is door het kerkje! 

 

Inmiddels hebben we, naast al die bomen, een aantal panden aangekocht. 

Ook hebben de eerste gegadigden voor ons project zich al gemeld. Ja, het gaat echt heel goed! 

Het zou (zou!) een klein probleempje kunnen zijn dat wij weinig tot nul kennis hebben van planologie en ruimtelijke ordening (we hebben zelfs nooit iets als SimCity gespeeld) maar ik denk dat we dat met wat fantasie ruimschoots kunnen goedmaken. 

 

Het heeft al met al heel wat voeten in aarde gehad maar ons vastgoedavontuur gaat beginnen! 

Binnenkort, Peter kennende héél binnenkort, gaan we beginnen met... 

 

de aanleg van.... 

 

ons kerstdorp! 


Laat de champagne maar knallen!






2 opmerkingen:

Anoniem zei

Haha! Succes met de bouw!

Sylvie zei

Dankjewel, wie-je-ook-bent! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...