vrijdag 4 augustus 2023

De grote boekenkastmetamorfose, deel III


En we zijn weer een week verder. De ruwe uitvoering van de boekenkast (het zijn meerdere kasten maar omdat ze nu bijna onafscheidelijk aan elkaar vastzitten, beschouwen we het als één geheel) staat en is ook al voor een deel “aangekleed”. Op de planken zijn steun- en sierlatten (deels) gespijkerd en gelijmd waardoor zij wat robuuster ogen.

Afgelopen dinsdag hebben we onder- en bovenplinten volgens een door Peet zorgvuldig uitgerekend en uitgetekend schema laten zagen en inmiddels ligt de helft gegrond en geverfd klaar om bevestigd te worden en wacht de andere helft op een tweede laklaag.

 

Normaalgesproken (als in: bij vorige klussen) zou ik nou al niet kunnen wachten tot alles klaar was. Nu is dat anders, ik vind het nog steeds erg leuk om de kast onder onze handen te zien “groeien”. Wat niet wil zeggen dat ik me niet verheug op het eindresultaat.


Tussen de bedrijven door ben ik al verschillende versies van mogelijke indelingen aan het bedenken:

Alle Nederlandse schrijvers bij elkaar en vertaalde boeken apart?
Of gemixt maar wel los van de Engelstalige?

Alles op alfabet, op grootte, op kleur, op genre?
Fictie naast non-fictie en dan non-fictie op onderwerp?
Jeugdboeken en verhalenbundels in een eigen hoek of...?

 

Qua weersomstandigheden hadden we deze klus niet beter kunnen plannen. Er is nu geen enkele behoefte aan lange fiets- en wandeltochten; dat komt wel weer als de kast af is en het weer opgeklaard. Hopelijk vallen die twee dingen samen. En zo niet, dan gaan we toch lekker lezen. Of aan een volgend project beginnen... 😉

 

Maar eerst nog: dóór met de verfkwast en -roller.



(Spoiler: de optie "boeken op kleur" is afgeschoten 🤪 )


(wordt vervolgd)




Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...