zondag 30 december 2012

Brugge en Gent


Brugge.

Kerstmarkten. Schitterende lichtjes in bomen en boven de straten. Het geklikklak van paardenhoeven. De geur van warme wafels. Schaatsliefhebbers op de ijsbaan. Prachtige geveltjes. Ontelbare bonbonzaken en een Italiaans restaurantje waar we net op een tijd een tafeltje konden krijgen en daar boften we ontzettend mee want het eten was er heerlijk.


Een Dali-tentoonstelling, garnalenkroketjes en wafels met banaan en warme chocola. Een fijn hotel midden in het centrum. Kerststalletjes, cafeetjes met de meest grappige namen en een frietmuseum. Wijn en cocktails en Brugse Zot. Wandelen door de regen en toch genieten. 


En daarna Gent.


Een leukere stad dan we dachten. Kasteel Gravensteen met z’n korting voor vijfenvijftigplussers (.... ach ja...), gruwelijke martelwerktuigen en een prachtig uitzicht over de stad. 


Ook kerstmarkten, een ijsbaan en bonbons, veel bonbons. Ook mooie geveltjes en reien. Ook garnalenkroketjes en de geur van wafels. Anders en anders druk dan Brugge, groter en “stadser”. Wandelen in de zon en genieten.


Dagen van genieten. En van na-genieten.



2 opmerkingen:

Berna zei

Wat gezellig! Ook wij vinden Gent leuker nog dan Brugge.
We wensen jullie een goede jaarwisseling en alle goeds voor 2013!!
Liefs Berna

Sylvie zei

Dankjewel Berna! Jullie ook een gezellige avond en een heel goed jaar toegewenst!
Wb. Brugge vs Gent: ik ben er nog niet uit welke van de twee ik het leukste vind. Toch nog maar een paar keer extra bezoeken ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...