maandag 18 augustus 2014

Een heerlijke week op Ameland


Een week lang wonen in een klein, gezellig huisje aan de rand van een bos. Een klein, gezellig en vooral uniek huisje: het vuurtorenwachtershuisje. Alleen al de naam was goed voor veel verheugmomenten en voorpret.

Uitgebreid en in alle rust ontbijten. Koffie, thee, een eitje, salades, fruit en verse broodjes van de warme bakker. Vaak zelfs buiten in de ochtendzon terwijl de konijntjes over het gras voor ons dartelen.


Wandelen. Door het bos, naar het dorp voor een boodschapje, een kop koffie, een glaasje rosé. Wandelen en foto’s maken. Wandelen door de duinen naar het strand.


Lunchen op een gezellig terras, een etentje bij dat restaurantje waar we “altijd” een keer eten en een diner bij een ander restaurant van onze favorietenlijst. Rosé en een cocktail met borrelhapjes bij de strandtent. Koffie met appeltaart bij het café waar je op Ameland appeltaart gegeten moét hebben. Andere toeristen bekijken vanaf een loungeterras. 



Fietsen in de buurt, voor een versgebakken visje, en fietsen door dat prachtige natuurgebied het Oerd. De wind is dankzij onze e-bikes geen probleem.


Luieren in de tuin. Lezen, veel lezen en ook wel staren naar de wolken en fantaseren waar hun vormen op lijken. Onvermijdelijk in slaap vallen. De zon is warm terwijl de wind voor een heel licht kippenvelgevoel zorgt. Lekkerder kan ik me de zomer niet voorstellen.

Hardlopen in alle vroegte. Eerst door het bos waar konijntjes voor mijn voeten rennen. Langs de eendenvijver, de weilanden met wakker wordende schaapjes, rechtsaf op het Reddingbootpad, over de duinen en dan over het strand. Tegen de wind in, over zuigend nat strandzand en mulle duinpaden. Soms met achteraf spierpijn tot in mijn vingers maar altijd, iedere keer, van top tot teen genietend.


Elke dag in korte broek en op slippers. Prachtige wolkenluchten. Een enkele wandelaar op het strand en vaak genoeg simpelweg niemand. De stilte, die benadrukt wordt door het geluid van de wind. En die zonsondergang... O, die zonsondergang!



Het is toch geen wonder dat ik nu al heimwee heb naar die week op Ameland?


Flinke, stevige heimwee...




3 opmerkingen:

Sil zei

Oowwwwh, heeeeeeeeeeeerlijk! Wat zalig!!
Bij/in welke plaats waren stond jullie huisje?

Sylvie zei

Uit je vraag begrijp ik dat je Ameland niet kent ;) er staat nl. maar één vuurtoren op het eiland (en dus ook maar één vuurtorenwachtershuisje) en wel in Hollum. Ik kan je het eiland èn het huisje (2 persoons) van harte aanbevelen!

Berna zei

Dat klinkt als een heerlijke week! Fijn dat jullie zo hebben genoten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...