vrijdag 24 december 2010

Een barre tocht


Pre-kerstdagen in Maastricht doorbrengen: het klinkt wel heel leuk, maar je moet er wel zien te komen met dit weer, in deze sneeuw. Vantevoren, ruim vantevoren, hadden we bedacht met de trein te gaan. Dat zou leuker, relaxed en vooral voordeliger zijn. Ja, we wisten het zeker: we zouden treinen naar Maastricht!


En toen begon het dus te sneeuwen. En te sneeuwen, te sneeuwen, te... enzovoort. De NS kwam met een "aangepaste dienstregeling" en de ANWB met verkeersalarmen. Maar we wilden nog steeds naar Maastricht.


Twijfelen, dubben, naar buiten kijken, spelletje op de pc doen, "Wat denk jij?", knoop doorhakken, weer een spelletje doen, o ja koffer inpakken, toch van mening veranderen.



Uiteindelijk besloten we met de auto te gaan. Op hoop van zegen en zeer goed voorbereid. Oftewel: met een tas vol mandarijnen, flesjes drinken, chocolaatjes, extra handschoenen en mutsen, een deken in de kofferbak en het voornemen om bij elk benzinestation naar het toilet te gaan en warme koffie te drinken voor het geval we vast zouden komen te zitten en stel-je-voor!


We trokken de voordeur achter ons dicht en stapten in de auto. En reden in krap twee uur over schone wegen zonder opstoppingen linea recta naar Maastricht.


Zal je altijd zien...

3 opmerkingen:

Berna zei

Goed te lezen dat alles goed is gegaan. Nu zijn jullie weer thuis? Het schijnt nu echt niet leuk te zijn om in het zuiden van het land te zijn.
Hele fijne dagen en een dikke knuf
Berna

Unknown zei

Gelukkig ging het goed. Mooie foto's zeg, 't ziet er heel sfeervol uit allemaal. Fijne feestdagen!

cajunladyinthelibrary zei

Het zag er vast schilderachtig uit in Maastricht ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...