donderdag 24 mei 2012

Fietsen in Drenthe


We zouden weer een bijkletsdag doen en meestal gaan daar dan vele mailtjes met ideeen en voorstellen aan vooraf. Van die heb-jij-al-iets-bedacht en welke-stad-zullen-we-nu mailtjes.


Deze keer was het anders. Net op het moment dat mij te binnen schoot dat we nou wel een dag hadden geprikt maar nog geen bestemming hadden gekozen, kwam de vraag van mijn vriendin: “Wat dacht je van fietsen in Drenthe?”




Ik vond het een goed idee. Een heel goed idee. En aan goede ideeën moet je niet teveel willen sleutelen.




Daar moet je niet te lang over willen nadenken. Niet vantevoren teveel willen invullen. Zeker niet als het, zoals in ons geval, om "waar" en "waarheen" gaat. In een vreemde omgeving ook nog.




En helemaal niet als je allebei niet bepaald vooraan hebt gestaan toen het richtingsgevoel werd uitgedeeld. Dan kan je alleen maar blij zijn met dat fietsknooppuntensysteem in Nederland. Heel blij.



Dankzij dat systeem hoef je namelijk geen idee te hebben waar wat ligt; je kiest een (stukje) route en onthoudt een getalletje.



Zodat er genoeg tijd overblijft om te kletsen en te genieten en zelfs wat bij te leren.


Eigenlijk zouden we dat vaker moeten doen. In plaats van een route tot in details uit te stippelen, stap voor stap bekijken welke weg ons goed lijkt om te volgen. Even afstappen, kijken waar we ons bevinden en het volgende punt uitkiezen.


En vanaf dat volgende punt weer opnieuw beslissen. Zitten we nog op de goede weg? Zou een andere afslag niet beter zijn?


Ik weet het, het kan niet altijd, het is niet altijd verstandig. Vaak moet je wel een route bedacht hebben. Maar voor af en toe lijkt het me wel een goed idee. Een heel goed idee.


Vandaag heeft het ons in elk geval een heerlijke dag opgeleverd. ;)


Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...