vrijdag 17 juli 2015

De Ooijroute



Een fotoverslag met een beetje tekst van onze Ooijroute-fietstocht.


Dit is dus de Ooijpolder vlakbij Nijmegen. Eerlijkgezegd had ik er nog nooit van gehoord maar het was er mooi fietsen. De polder heeft vroeger wel tot strubbelingen geleid tussen de bewoners van respectievelijk het Nederlandse en het Duitse gedeelte. De Nederlanders lieten de boel bij hoog water in de Waal onder water lopen en dat was niet zo attent richting hun Duitse buren. Die kregen natte voeten en nog meer, en moesten daarom zelf uiteindelijk een dam bouwen.


Tegenover deze bank zaten wij op eenzelfde exemplaar heerlijk in de schaduw koffie te drinken en onze meegenomen boterhammetjes te eten. Dit is in de Millinger Theetuin. Als je ooit in de buurt bent, moet je hier beslist naar toe! Een werkelijk prachtige tuin; groter dan op het eerste gezicht lijkt vanwege de vele hoekjes, paden, trapjes en doorkijkjes. Er staan banken en zitjes op de vele terrasjes, sommige heel privé onder één van de vele bomen, andere weer naast een waterpartij en o-ver-al bloeien bloemen.





Nog een genietende gast van de tuin.


Dit zijn Konikpaarden, die zijn daar uitgezet. Mijn ervaring is dat dieren die bewust uitgezet zijn, zich zeer eigenzinnig en vooral bezitterig kunnen gedragen. Deze paarden zaten aan de fietsen bij de theetuin te morrelen, vonden het stoer om er een paar zomaar om te duwen en hadden een houding van “Had je wat?” toen de eigenaren protesteerden. Midden op deze weg stond een groepje voorbijgangers te intimideren. Beestachtig gewoon!


Niet lang voor we bij onze auto, die in Nijmegen geparkeerd stond, terug waren, kwamen we door Leuth. Natuurlijk hebben we geen enkele spitse of andere flauwe grap over de naam van dit plaatsje gemaakt.

We hebben er op een bankje wat fruit gegeten en we hebben met veel leu... eh...lol naar twee ooievaars gekeken. Die vlogen af en aan op hun nest. De foto hieronder was echt een lucky shot:


Aldus mijn fotoverslag (met iets meer tekst dan bedoeld) van een fijne fietstocht door een deel van natuurgebied De Gelderse Poort. Het was zo'n vijfendertig kilometer en een paar pit- en fotostops genieten. 





Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...