woensdag 6 oktober 2010

Herfstfoto's


Omdat maar weinig mensen het met mij eens zijn, als ik weer jubel dat het eindelijk herfst is. Omdat ze de mooie, onverwacht warme dagen wel kunnen waarderen, maar heel triest worden als de regen tegen de ramen slaat. En omdat plaatjes meer zeggen dan: "Kruip in een lekkere stoel met een goed boek als het zo gezellig giet en loop tussen de buien door dat steeds mooier wordende bos in.


 Kijk hoe die lage zon daar over het mos dwaalt.


Laat al die herfstpracht je als een waterval (bij wijze van spreken dan) overspoelen.


En ga af en toe door je knieën voor die kleine stilleventjes."

Nou daarom dus. En dan zijn al die blaadjes nog niet eens aan het verkleuren, joh, er staat ons nog zoveel moois te wachten!

Ja, sorry,  hoor, wat verwacht je dan van iemand die op een zondag in de herfst geboren is, niet zo best tegen erge kou en dito warmte kan, dichtbij het bos woont en dol is op lezen?

8 opmerkingen:

Annie Maessen zei

Ieder seizoen heeft zijn mooie kanten. Die wisselende seizoenen zijn juist zo fijn hier. Het zou toch altijd zomer zijn.

Bas van Houwelingen zei

Prachtige paddestoelenwaterval!
En je hebt gelijk, er is niets mis met de herfst.

Sylvie zei

@Annie en Bas, altijd fijn: mede-fans ;-)

Berna zei

Nou Syl, ik ben ook van de herfst hoor! Zelfs die mist van vanochtend vind ik niet erg. Tenminste, als je de weg niet op hoeft. Maar die mooi spinnewebben die je met mist ziet...prachtig!
En zoals mijn voorgangers al zeiden; de wisselende seizoenen zou ik niet willen missen. Altijd zomer is toch saai?
Nu snel m'n koffer pakken. Doeoeii!!

Sylvie zei

@Berna, (nogmaals) fijn weekend! Happy quilting ;-)

Piet P. zei

Als je het als bibliotheekmedewerker niet meer zitten (wat G. verhoede) dan kun je zó in de redactie van "Landleven" of "Groei en Bloei".
En terwijl jij loopt te genieten in het zwammerige bos stamp ik brommerig door de dorre bladeren:
" Zuchtend liep hij door het woud:
Iederéén is hier van hout."
(Weet je wie Jan Foudraine was?)

Sylvie zei

Als ik aan Jan Foudraine denk, schiet mij de uitspraak "I used to be a schizofrenic, but we're ok now" te binnen. Beetje fout, he?
Nog iets fouter misschien, is het feit dat ik bij "G." een heel ander persoon voor ogen had dan jij ws. bedoelde. Het begon pas te dagen toen ik het maar niet goed bleef snappen. Een houten kop zou ik ervan krijgen!

Nel P. zei

O, foei! Zo komen de misverstanden in de wereld en dat alleen omdat ik de naam van de Schepper niet ijdel wilde gebruiken. Excuus voor het getob.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...