maandag 9 mei 2011

Net als in de film


Je hebt vast wel eens zo’n film, zo’n feel good-film, gezien waarin een stel met vakantie gaat. Ze zijn er echt aan toe, ze hebben van die bleke vermoeide gezichten en gaan dan lekker weg. Natuurlijk naar een of ander zonnig eiland. En als ze de eerste ochtend daar wakker worden, in zo’n fijn hotel met alles erop en eraan: een mooie kamer, lekker eten, meerdere zwembaden, drankjes die je zomaar kan bestellen, als ze daar dan wakker worden, hè, dan schijnt gewoon ècht de zon en dan is het water ècht zo stralend blauw. 

Het stel gaat natuurlijk meteen op een ligbed bij het zwembad liggen. Lekker languit, ogen dicht en je ziet als het ware de vermoeidheid uit die lijven wegvloeien. Uit die steeds bruiner wordende lijven. Ze hebben een auto gehuurd, zo’n klein compact ding, ideaal om mee over bergweggetjes en door pittoreske dorpjes te kunnen tuffen, en ze maken er van die ontspannen ritjes mee. Ramen open uiteraard, want de temperatuur is heerlijk, net als de geur van al die bloemen, struiken en kruiden in de velden. Je ziet ze snuiven en dan zeggen ze: "Ah, ruik je dat? Heerlijk, hè, die mimosa, munt, tijm, olijfbomen...", want hoewel ze geen idee hebben wat er zo lekker ruikt, ze genieten er wel van. En als ze van zo'n rit bij het hotel terugkomen, relaxen ze weer bij het zwembad en dan nemen ze zelfs een duik. In april, ja.

Ze lopen door straatjes, langs haventjes, over trappetjes. Ze eten in het hotel maar soms ook in gezellige tavernes, waar de eigenaren heel vriendelijk en gastvrij bij de ingang de menukaart staan aan te prijzen. "Kalimera! How are you? Something to eat? To drink?" Ze eten de overheerlijke Griekse salade met tomaten die naar de zomer smaken, terwijl het toch nog voorjaar is want alles bloeit zo fris en en er zijn nog geen hordes toeristen te zien. Ze drinken frappé, verse vruchtensappen, wijntjes en cocktails op zonnige terrasjes of juist in de schaduw onder vrolijk wapperende parasols. Ze genieten, genieten, genieten. Van de zon, de natuur, al het lekkers en van elkaar. En van dat zwembad, elke vakantiedag weer.

Je kent zulke films toch wel? Ja, toch? Het zou zo gemakkelijk zijn namelijk, want als je zou willen weten hoe onze vakantie was, daar op Kreta, dan hoef ik in dat geval alleen maar te zeggen: "Je hebt vast weleens zo'n film gezien, zo'n feel good-film, waarin een stel met vakantie gaat..."

Zo'n vakantie was het namelijk. Zo'n heerlijke net-als-in-de-film-vakantie. En wij waren de hoofdrolspelers, dus laat maar doorkomen, die Oscars!


4 opmerkingen:

Unknown zei

Wat heerlijk klinkt het... zucht (ik droom alvast weg naar de zomervakantie).
Wat fijn dat het zo'n heerlijke vakantie was!

Anoniem zei

.. en zo was het!

Berna zei

Prachtige plaatjes en wat fijn dat jullie zo'n lekkere vakantie hebben gehad na zo'n drukke periode. Nog een paar weekjes en dan mogen ook wij onze vakantiefilm gaan maken. Mail je nog van tevoren.

Astrid K. zei

Mag ik dan alsjeblieft figurant zijn in die film?

Fantastisch daar, hè? Wij genieten ook zo van onze vakanties in Griekenland.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...