maandag 6 juni 2011

Prima weer om te fietsen


Stel, je bent iemand die houdt van zijn vrouw maar iets minder van de dingen die zij zo leuk vindt om samen te doen. De hele winter heb je je van het ene museum naar het andere cultureel verantwoorde uitje laten slepen. Omdat je haar er veel plezier mee doet en omdat zij, als het straks beter weer wordt, op haar beurt vast ook graag mee wil wandelen en fietsen. Daar houd jij namelijk zo van. Lekker kilometers maken en genieten van de natuur.


Dan breekt er eindelijk zo’n mooie dag aan. “Prima weer om te fietsen!” zeg jij al wrijvend in je handen en je kijkt verwachtingsvol naar je vrouw. “Ja! Laten we over de Ginkel rijden!” reageert zij, en hoewel het enthousiaster klinkt dan je had verwacht, verdiep je je hier niet in. Je pompt fluitend de banden nog eens extra op en ziet daardoor niet dat zij haar fototoestel in haar tas propt.


Als ze de eerste keer wilt stoppen om een foto te maken, denk je nog “Ach... jammer, maar het is ook wel erg mooi...”


De tweede keer verbaas je je over de stenen die wat misplaatst in het landschap lijken te liggen. Daarna zie je steeds meer van die dingen en elke keer stapt ze wéér af! Met haar camera in de hand. Langzaam maar zeker begin je wat nattigheid te voelen en het is niet alleen het zweet op je rug. En dan, dan dringt het tot je door...


Je rijdt, potdomme, een kúnstroute! Ze heeft je erin geluisd met haar laten-we-over-de-Ginkel-rijden-blije-reactie! Het is niet zomaar lekker fietsen, het is een kunstroute en ze wil elke steen zien, er zelfs een stukje voor terugrijden als ze er eentje gemist heeft en ook nog fotograferen! Wel.... potdòmme!


Maar ja, je bent een man wiens sterkste krachtterm “potdomme” is, en dan ook nog eens zachtjes gemompeld, dus je laat niet merken dat je boos bent en je gaat niet schreeuwen dat je gewoon wilt fietsen. Stel dat je zo'n man bent, hè, stel... dan pers je er begripvol en meegaand als altijd uit: “Fijn schat, maak jij je foto’s maar, ik ga gewoon ergens lekker in het zonnetje zitten wachten. Maak jij maar mooie foto’s van die, eh, interessante stenen.” en dan laat je je kunstminnende vrouw en al die andere potdòmmese stenenfotografeerders zien hoe geduldig je bent.

En hoe fotogeniek.

4 opmerkingen:

bonbonblogje zei

haha, echt een slimme vrouw!! en zo'n geduldige man...... met een beschaafde woordenschat!

Piet P. zei

En stel...dat jij toevallig een fotograferende en kunstminnende vrouw bent, stel..o, maar zó vilein kun je toch niet wezen?

Sylvie zei

@Nel, ik ben wel een fotograferende, kunstminnende vrouw, maar niet deze. Deze keer niet... ;-)

P. van leusden zei

En allemaal, voor alle duidelijkheid, dit gaat dit keer helemaal niet over mij....(potdomme :-))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...